Ο Γιάννης Βαγδούτης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Περιοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο του Όσλο της Νορβηγίας.
Από το 1989 παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες στον τομέα της Περιοδοντολογίας. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στις στοματικές εφαρμογές LASER λαμβάνοντας πιστοποίηση με το Diploma του Laser Specialist από την SOLA LASER ACADEMY INTERNATIONAL.
Το ιατρείο μας λειτουργεί από το 1989. Σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του, οι γιατροί έχουν αντιμετωπίσει ένα μεγάλο εύρος εξειδικευμένων οδοντιατρικών περιστατικών με επιτυχία, της οποίας βασικοί παραγοντες είναι η άρτια επιστημονική κατάρτηση, η εμπειρία και ο συνδυασμός εργατικότητας των γιατρών και εξατομίκευσης της θεραπείας για τον καθε ασθενή.
Το ιατρείο μας διαθέτει πλήρη σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, δίνοντας έμφαση στους κανόνες υγιεινής, απολύμανσης και αποστείρωσης.
Στόχος του ιατρείου μας, είναι να παρέχει ειδική οδοντιατρική φροντίδα, ανάλογα με τις ανάγκες του στόματος και του στοματογναθικού συστήματος του κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Στον ιστοτόπο μας θα βρείτε πληροφορίες για το προσωπικό, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και για όλες τις νέες τεχνικές στον τομέα μας. Ο συνδυασμός της εκπαίδευσης μας, μαζί με την εμπειρία μας, είναι εγγύηση για ένα σωστό και υψηλό επίπεδο παροχής οδοντιατρικής φροντίδας.
Συμμετέχει συχνά σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μέλος των παρακάτω επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών:
Πώς μπορώ να μάθω άμα έχω περιοδοντίτιδα;
Ο περιοδοντολόγος θα κάνει κλινική εξέταση μετρώντας τους θυλάκους γύρω από τα δόντια, ελέγχοντας το χρώμα και το σχήμα των ούλων, την κινητικότητα των δοντιών και εξετάζοντας τις ακτινογραφίες. Επειδή η περιοδοντίτιδα είναι σιωπηλή νόσος, μπορεί να μην το καταλάβουμε αμέσως και όταν πια δούμε τα δόντια μας να αλλάζουν θέση ή να έχουν αυξημένη κινητικότητα, τότε να έχει ήδη προχωρήσει πολύ και η θεραπεία να είναι δύσκολη.
Υπάρχουν τρόποι πρόληψης της περιοδοντίτιδας;
Πρέπει να μάθουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας σωστά σε καθημερινή βάση, ώστε η οδοντική πλάκα να απομακρύνεται. Εκτός από τη βούρτσα, χρειάζεται να χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια για τις δύσκολες περιοχές των δοντιών. Έτσι θα περιοριστεί ο σχηματισμός της οδοντικής πλάκας και της τρυγίας.
Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες στην θεραπεία εάν παίρνω διφωσφονικά φάρμακα;
Οι γιατροί συνιστούν διφωσφονικά σε ασθενείς που έχουν οστεοπόρωση ή μεταστατικό καρκίνο των οστών. Στη διάρκεια της θεραπείας με διφωσφονικά δεν πρέπει να γίνονται Οδοντιατρικές χειρουργικές πράξεις και εξαγωγές δοντιών γιατί υπάρχει κίνδυνος οστεονεκρωσης των γνάθων. Γι' αυτο πρέπει οι ασθενείς να ενημερώνουν τον οδοντίατρο τους για τα φάρμακα που παίρνουν και ο οδοντίατρος να έρχεται σε επαφη με τον θεράποντα γιατρό ώστε να βρεθεί η πιο σωστη θεραπεία για τον ασθενή.
Υπάρχει σχέση περιοδοντίτιδας - διαβήτη;
Ναι, ιδίως στον μη ελεγχόμενο διαβήτη τύπου 2. Όσοι πάσχουν από διαβήτη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν περιοδοντίτιδα, ίσως γιατί είναι πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις. Η σχέση περιοδοντικής νόσου - σακχαρώδη διαβήτη είναι αμφίδρομη. Η περιοδοντική νόσος θεωρείται σήμερα ως μια από τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη. Η βαρύτητα, η έκταση και η εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου είναι μεγαλύτερες σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Έχει βρεθεί θετική επίδραση της περιοδοντικής θεραπείας στο γλυκαιμικό έλεγχο. Γι'αυτό απαιτείται συνεργασία και επικοινωνία ενδοκρινολόγου και οδοντιάτρου για την αντιμετώπιση ασθενή με διαβήτη.
Υπάρχει σχέση περιοδοντίτιδας - καρδιακών παθήσεων;
Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα με περιοδοντίτιδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από στεφανιαία νόσο.